כיום בולטת המגמה כאשר שכירים רבים מואסים בחיי העבדות כשכירים והם פונים לחפש אפיק פרנסה אחר, אך הפעם כעצמאיים. הם בטוחים שההצלחה תאיר להם פנים ובקול תרועה רמה הם פותחים את העסק הגדול או הקטן, כאשר הם סבורים כי תור הלקוחות כבר עומד מאחורי הדלת וממתין לרגע שהחנות תיפתח…
מה גדולה האכזבה ברוב המקרים, כאשר זה ממש לא כך בשטח… פתיחת עסק חדש דורשת הרבה מאוד ידע והרבה מקצועיות. אורך רוח, הכרות עם השטח ועוד שלל כישורים אשר רק אלו יסייעו לשמור על תזרים נכון ועל יחס בין הוצאות להכנסות. פתיחת עסק עצמאי שלא ייעשה מתוך שיקול דעת ורק לאחר התייעצות עם אנשי מקצוע ויודעי דבר בתחום העסקים – עשוי לגרור להפסדים לא פשוטים ואף להוביל לפשיטת רגל. על כן, אם גם אתם החלטתם כי פתיחת עסק קטן מתאים לכם ולכישורים שלכם, אל תצעדו ולו צעד אחד בלי שתיעזרו במומחים המייעצים והמלווים את התהליכים הללו של פתיחת עסק עצמאי, לאורך כל הדרך.
פתיחת עסק חדש – הדילמות המלוות
פתיחת עסק חדש ולא משנה אם זה פתיחת עסק קטן או גדול, מלווה בהרבה לבטים. כיצד כדאי לנו להתנהל מול רשויות המס? האם לפתוח עסק קטן שיהיה פטור ממס או שמא עדיף ללכת 'על גדול' ולפתוח עסק מורשה? אולי בכלל כדאי ללכת על חברה בע"מ? השאלות הללו הן שאלות לא קלות וקשה מאוד להחליט לבד מה יוכל להתאים לסוג העסק ולגודל ההשקעה האפשרית מבחינתנו. כל אחד מהנתונים הללו הינו בעל חשיבות מכרעת להחלטה – על איזה סדר גודל כדאי ללכת.
פתיחת עסק עצמאי רק לאחר הכשרה עסקית
פתיחת עסק קטן או גדול, דורש הכשרה עסקית. מעבר ללימוד של כל הכללים הפרוצדורליים. חשוב מאוד ללמוד מה ואיך, כמה ולמה. יהיה לכם קשה מאוד לקפוץ למים מבלי שתדעו לשחות בעולם העסקים. חייבים להכיר את כללי השוק ואת כללי המשחק בעסקים על מנת להצליח לשמור לאורך כל הדרך את הראש מעל המים. גם כאשר באים עלינו נחשולים או גלים המאיימים להטביע אותנו. ידע הוא כוח וכאשר מדובר בעולם העסקים, נכונה הקביעה פי כמה. פנו אל דודי בורבה וגם אתם תהפכו למומחים.